Home of the dragonfly

Home of the dragonfly

onsdag 25 juni 2014

Packa liten kappsäck...

Packa liten kappsäck...

Flytten närmar sig med stormsteg och det är lite skräckblandad förtjusning. I morgon eftermiddag får jag nycklarna till lägenheten och på söndag går flyttlasset. Huset har vi kvar tills den femtonde då de nya ägarna tar över. Det är verkligen en berg och dalbana av känslor just nu. Att dela ett hem i två är inte det lättaste även om det har gått bra hittills. Så många saker och så många minnen. Och vad jag kommer att sakna huset, trädgården och närheten till skogen. En separation är en sorglig process även om beslutet känns så rätt. Jag tycker synd om barnen som tvingas gå igenom det här. Ibland känns det som om jag inte vet vad jag håller på med längre eller hur jag överhuvudtaget ska ro det här i hamn. Många tankar och oceaner av tårar. Ändå tvingas man framåt hela tiden. Det finns ingen återvändo. Fina Mia skrev till mig: All kärlek till dig. Jag skulle kunna klämma ut något klyschigt om att det som inte dödar... men det vet jag av egen erfarenhet att det inte är sant. Det som inte dödar gör en knäsvag och utmattad och tilltufsad. Drick vin, ät choklad och var snäll mot dig själv...
Jag få nog ta Mia på orden och dricka lite vin och äta choklad. Och fortsätta att rensa och packa och rida ut dessa vågor av känslostormar. Och fortsätta ha en tilltro till att det kommer att komma något gott ur det här och att det kommer att bli bra.

Många lådor böcker blir det
Måla gammalt bord ska också hinnas med

lördag 21 juni 2014

Minnen...

Hej då Sverige, nu drar vi

För ungefär ett år sen fick jag och min vän och kollega Anna F ett sådant där infall. Vi satt på ett fik och det var två veckor kvar innan vi skulle börja jobba efter sommaren. Under en kopp kaffe bestämde vi och bokade fyra dagar i Trapani på Sicilien. Flyg med Ryanair och tre nätter på Hotel Baia dei Mulini. När resan var bokad upptäckte vi att mitt pass gått ut för två år sen (så ofta reser jag). Vi fick tokköra till Västerås och jag kom undan med blotta förskräckelsen och hann precis få mitt nya pass. Det blev fyra underbara dagar på en sagolikt vacker plats. Mycket sol och bad, umgänge med ett trevligt par från Malta, några amerikanska killar från US Airforce (det blev intressanta diskussioner om amerikansk kontra svensk utrikespolitik), massor med god mat, en mysig kväll i gamla stan i Trapani, lite shopping och en båttur ut till Isola di Favignana och Isola di Levante som bjöd på turkost kristallklart vatten och vacker natur. Jag skulle verkligen vilja åka tillbaka och upptäcka mer av Trapani och resten av Sicilien. Ända sedan Kommisarie Moltalbano började gå på tv har jag haft en förkärlek till denna italienska ö.

Pasta alla Norma
Hotel Baia dei Mulini by night
Sol och bad



Gamla stan




Isola di Favignana
Isola de Levante
Isola di Marettimo som vi bara såg på håll
Kristallklart vatten som vi badade i







Bilder: Privata (homofthedragonfly.blogspot.com)

tisdag 17 juni 2014

Snart så...




Idag. Och imorgon. Och sen så. Sen är det en välbehövlig och välförtjänt semester. Jag är så trött, så fruktansvärt trött. Både fysiskt och psykiskt. Det har varit ett tufft år, både privat och på jobbet. Och det märks. Energiförrådet är helt tomt. Nada. Inget kvar. Idag är det det sista kvar att göra på jobbet. Knyta ihop säcken. Sjukamp för personalen efter lunch och sen middag ikväll. Jag har faktiskt tackat nej till middagen. Jag lyssnar på kropp och knopp och de säger att de inte vill. Imorgon är det städning som gäller. Hela skolan ska snyggas till. Det ska rensas och kastas och fejas. Och mitt skrivbord, jag säger bara ahhhhhhh. Samma visa varje år. Jag brukar skylla på att jag har ett organiserat kaos. Men nu har den organiserade biten försvunnit och kaoset har tagit över.

Min arbetsplats just nu

Barnen är i Julita hos farmor och farfar och njuter av sitt sommarlov. Åh, vad jag saknar dem. Det är jobbigt att vara ifrån dem men det är väl bara att vänja sig eftersom vi kommer att köra varannan vecka efter flytten. Det är nog största sorgen i den här separationen, att inte få vara med mina barn heltid. På midsommarafton åker vi ut till Julita och sluter upp med barnen och firar tillsammans med svärföräldrarna. Jag hoppas på fint väder, blommor i håret och mycket sill och potatis. Helgen ska ägnas åt packning och målning av ett bord. Inte långt kvar alls till flytten nu och ett nytt kapitel i livet.


söndag 15 juni 2014

Inspiration

Underbart när det gröna får flytta inomhus
Fint att använda böcker som skrivbordsben
Jag älskar stora fönster
Fint med olika sorters kakel på trappstegen
Vackert sideboard och fin spegel
Vackert!
Gillar lampan och den ruffa väggen
Underbar tavelvägg

Bilder: pinterest.com

lördag 14 juni 2014

torsdag 12 juni 2014

Min busschaufför

Bus | via Facebook

nowhere im particular✌

Där vi bor i skogens utkant är busstrafiken inte särskilt tät, fem turer varje vardag och inga alls lördag och söndag. Trots att det bara är fyra kilometer till centrum så känns det som om vi bor på landet. Jag brukar åka den första bussen som går strax innan sju och uppe hos oss är det bara jag som kliver på. På väg ner till centrum så är det max tio personer till som kliver på. Kanske inte så konstigt att det inte går så många turer då. Min favoritchaufför vet jag inte ens vad han heter. Han är av utländsk härkomst och en av de trevligaste människorna jag mött. När jag står och väntar på bussen så stannar han alltid och plockar upp mig på väg till vändhållplatsen så att jag ska slippa stå och vänta. Han är alltid så glad och positiv och jag kommer på mig själv med att kliva av med ett stort leende och en känsla av välbehag varje gång han har kört bussen. Idag, fredag den trettonde, var det han som körde. På väg ner mot centrum hann vi avhandla allt från fotbolls-VM, olika bussturer, den svenska skolan och semestern. Vad underbart det är med såna människor, som egentligen är helt okända, men ändå får en att må så bra.

Twitter / @trustinurdreams: Amo esta foto :) http://t. ...

Los angeles

Untitled