Home of the dragonfly

Home of the dragonfly

tisdag 23 juni 2015

19 kloka råd om livet...


Hallå där! Igår var sista jobbdagen och nu är det äntligen SEMESTER! Som jag har längtat och så välbehövligt. Det ska bli skönt att vara ledig med killarna. Idag tog vi sovmorgon och strax ska vi iväg och träffa killarnas kusiner Elsa och Lykke för lite lek och bus. Ikväll är det premiär för Allsång på Skansen som är Olivers favoritprogram och efter det väntar nya avsnitt av min favorit Morden i Midsomer. Här om dagen läste jag en bilaga till lokaltidningen och fastnade för en artikel där en dam på 90 år delade med sig kloka råd om livet. Håll till godo!

  1. Livet är inte rättvist men det är bra ändå.
  2. Livet är kort, njut av det!
  3. Ditt jobb kommer inte ta hand om dig när du är sjuk. Dina vänner och din familj kommer att göra det.
  4. Du behöver inte vinna varje argumentation. Förbli ärlig mot dig själv.
  5. Gråt med någon, det är mer helande än att gråta ensam.
  6. Slut fred med ditt förflutna så att det inte förstör din framtid.
  7. Jämför inte ditt liv med andras. Du har ingen aning om vad deras livsresa handlar om. 
  8. Ta ett djupt andetag, det får ditt sinne att slappna av.
  9. Gör dig av med grejer. Onödiga materiella ägodelar tynger dig på många vis. 
  10. Det är aldrig försent att bli lycklig men det är upp till dig, ingen annan. 
  11. Bränn de fina ljusen, använd dina finaste lakan, bär dina finaste underkläder. Spara dem inte till ett speciellt tillfälle. Varje dag är speciell. 
  12. Vad andra tänker om dig har du inget med att göra.
  13. Tiden läker nästan alla sår. Ge tiden tid att göra sitt jobb. 
  14. Ta inte dig själv för seriöst. Ingen annan gör det. 
  15. Dina barn får bara en barndom.
  16. Se till att vara utomhus varje dag. 
  17. Om vi kastade alla problem i en hög och såg alla andras problem, så skulle vi snabbt ta egna tillbaka. 
  18. Avundsjuka är slöseri med tid.
  19. Det enda som verkligen betyder något i slutet är att du har älskat. 








Bilder: www.pinterest.com

lördag 13 juni 2015

Kvalitetstid



Jag älskar att vara ledig tillsammans med mina killar. Att få sova ut (okej då, Hilmer brukar vakna vid sexsnåret), att vakna till klarblå himmel, solsken och värme, äta frukost i lugn och ro och sen planera för en ledig dag. Idag bestämde vi oss för Parken Zoo. Eftersom vi har årskort blir det ett och annat besök under sommaren, både till djurparken och badet. Det är en lyx att ha ett sådant här utflyktsmål så nära. Vi packade ryggsäcken med fika och frukt och gav oss i väg. Det är så härligt att bara strosa runt och titta på djuren, särskilt när det är så fint väder som idag, låta killarna leka (Hilmer älskar alla rutschkanor och Oliver föredrar studsmattan), fika och åka karuseller.














Bilder: Privata (homeofthedragonfly.blogspot.com)

söndag 7 juni 2015

Avslutningar och student


Blommor till fröken
En jättefin kaffemugg
 Några av mina fina mentorselever

Avslutningsveckan är nog en av de mest stressande för lärare samtidigt som man ska hinna klämma in sina barns avslutningar. Jaga elever in i det sista innan betygen sätts, styra upp en massa aktiviteter och spex. I torsdags hade vi avslutning för våra ettor och tvåor på Elite hotel. Det var fika, tal, diplomutdelning och lärarspexet bestod av en talangtävling där mentorerna skulle visa upp sina olika talanger och nu fick eleverna vara bedömare. Det var allt från dans i nakendräkter, gitarrspel, kurdisk dans, jonglering m.m Själv spelade jag Björnen sover på blockflöjt tillsammans med min kära kollega Sara. Det ska tilläggas att jag aldrig spelat blockflöjt tidigare och är nästintill totalt tondöv. Eleverna verkade uppskatta det i alla fall :-) Jag fick blommor, te och en jättefin kaffemugg av mina mentorselever. Jag blev otroligt glad och rörd.

Världens finaste kille

I fredag var det dags för Olivers avslutning. Min stora kille Oliver slutade sexan. Det var en fin avslutning i solen på skolgården med uppträdanden av elever och lärare. Det var härligt att få titta och skratta tillsammans med Oliver. Till hösten är det dags för 7:an och högstadiet och det är en skräckblandad förtjusning för vår stora kille, Han tycker det är jobbigt att skiljas från fröken och allt det vana men ser samtidigt fram emot ett skönt sommarlov.

Snart dags för utspring

I går var det studenten. En glad och sorglig dag på alla sätt och vis. Trots att det är tjugo år sen jag själv tog studenten så kommer jag fortfarande ihåg känslostormarna. Som lärare är man otroligt stolt över att släppa iväg studenterna samtidigt som det är sorgligt och jobbigt. Studentavslutningen var också den på Elite hotel och bestod av middag, tal, lärarspex, stipendie- och diplomutdelning och tal. På morgonen var det mingel och fotografering på skolan. Efter utspringet gick vi tillbaka till skolan och städade. Sen mötte jag upp mamma och brosan med familj på stan för att tillsammans kolla på studentkortegen och vinka till alla mina studenter.På kvällen var jag totalt slut efter en intensiv vecka men jag firade med lite bubbel att ännu ett läsår nästan är slut. Nu väntar tre veckors jobb innan det är dags för en välförtjänt semester.

Min kollega Jenny med våra tekniktreor


Lärarspex på scen
Mina underbara kollegor Rey, Jenny, Anna och Sara
Nära och kära som väntar på sina studenter
Utspring
Ett välförtjänt glas bubbel 

Bilder: Privata (homeofthedragonfly.blogspot.com)