Home of the dragonfly

Home of the dragonfly

söndag 2 februari 2014

Räkor Indienne


Idag testade jag ett nytt recept som visade sig vara hur gott som helst. Räkor, curry och hetta. Kan det bli annat än bra?


Räkor Indienne
4 portioner
400 g skalade räkor
4 portioner ris
2 röda paprikor
1/2 purjolök
2-3 tsk curry 
1 tsk sambal oelek
1 tärning fiskbuljong
1 msk margarin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
500 g krossade tomater
2-3 dl mellangrädde
salt och peppar

1. Tina räkorna om de är frysta. Koka riset enligt ansvisningen på förpackningen.
2. Ansa och strimla purjon och paprikorna. Fräs detta tillsammans med curryn i margarinet i en gryta. Tillsät pressad vitlök, tomatpure och krossade tomater. Låt sjuda fem minuter. 
3. Rör ner grädden, buljongtärningen och sambal. Smaksätt med salt och peppar. Låt puttra några minuter. Blanda ner räkorna när riset är klart och ta bort grytan från plattan. Servera räkorna tillsammans med riset och en sallad.
 

1 kommentar:

  1. Mums! Åt en väldigt liknanade rätt ikväll, fast med kyckling istället för räkor. var oxå jammi!

    www.lifeinsingapore.se

    SvaraRadera