Home of the dragonfly

Home of the dragonfly

torsdag 1 maj 2014

Evenemang Panzi

Foto: Vi står för alla människors lika värde, i Sverige och världen över. Vi vill göra vad vi kan för att hjälpa de som ofta glöms bort. Våra insamlade pengar går därför till Panzisjukhuset för att de som arbetar där gör skillnad i en orättvis värld.

Foto: Då var vi uppe i 24 683 kr! Trevlig helg till alla och påsklov till många! Solskensfredag och nästan 25 000 till Panzi så här långt känns fint.

Foto

I lördags hade vi det stora evenemanget för vår insamling till Panzi-sjukhuset i Kongo. En grande finale på vårt välgörenhetsarbete som pågått sedan 1:a mars. Det blev en lång och härlig dag och jag är så imponerad och stolt över alla mina kollegor (särskilt min fantastiska kollega S som varit spindeln i nätet och drivit detta från idé till genomförande), alla elever och alla besökare som kom och besökte evenemanget och som på olika sätt skänkt pengar till detta ändamål. På evenemanget fanns hembakt fika, fiskdamm, ansiktsmålning, ballonghundar, barnporträttfotografering, flera UF-företag, uppträdanden från bolivianska och peruanska föreningarna, killbandet Lights out Crowd, flera elevuppträdanden och modevisning. Samtidigt på skolan hade vi också en loppis. Vi hade ca 400 besökare bara på evenemanget. Vi närmar oss 40.000 kronor och på måndag stängs insamlingen och pengarna skickas till Panzi-sjukhuset. Det känns otroligt bra att kunna hjälpa människor som faktiskt behöver dessa pengar bättre än oss. Vi blir lätt bekväma här och stänger nog gärna av och tänker inte så mycket på hur det ser ut i andra delar av världen. Nyheter och tidningsartiklar blir lätt något som man bara fäster blicken på ett ögonblick och sedan släpper för att fortsätta mitt sitt. Det känns fantastiskt att veta att vi med den här insamlingen har bidragit till att förbättra livet för andra människor som lever under helt andra omständigheter än oss.


Information om Panzi-sjukhuset
och Kongo
Dans av Bolivianska föreningen
Lights Out Crowd
Dans av Peruanska föreningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar