Jag längtar efter våren...
De senaste veckorna har jag testat flera nya recept. Jag gillar att laga mat och tycker det är kul att prova mig fram i receptdjungeln. Bland annat så testade jag en fiskgryta med tomat & dill. Superenkel att laga och hur god som helst. Perfekt vardagsmat och killarna tyckte om den. Jag tog lite mer vätska än vad receptet anger annars så följde receptet.
Fiksgryta med tomat & dill
4 portioner
600 g hoki eller torsk (annan fisk går också bra)
1 liten purjolök
4 tomater (jag körde körsbärstomater)
1 msk smör eller margarin
2 dl fiskbuljong
1 dl grädde
1 knippe dill (skuren)
- Om fisken är fryst så tina den försiktigt. Skär den i små bitar. Skiva purjolöken och skölj den noga. Skär tomaterna i bitar.
- Fräs purjolöken i matfettet i en gryta. Tillsätt buljong och grädde. Koka upp. Salta och peppra på fisken innan du lägger ner den i grytan. Sjud några minuter. Lägg ner tomat och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med pressad eller kokt potatis.
Bilder: Bild 1-4 (www.pinterest.com), Bild 5 Privat (homeofthedragonfly.blogspot.com)
Mmmm...gott..låter som en enkel och bra gryta. Vill också testa den.
SvaraRaderaHoppas Hilmer mår bättre nu.
Jag önskar dig en trevlig helg.
Kramar!!
Ja, det var både gott och enkelt att göra :-)
RaderaKram Linda