Home of the dragonfly

Home of the dragonfly

onsdag 25 februari 2015

In the kitchen







Jag älskar mat. Att äta mat. Och att laga mat. Jag älskar att testa nya recept och råvaror. Mat gör mig glad. Ända sedan jag var liten har måltiderna och särskilt middagen varit viktig. Det var en oskriven regel hemma hos oss att vi alltid skulle äta middag ihop hela familjen. Även under de perioder då vi hade dåligt med pengar såg mamma till att göra det där lilla extra för att lyfta den enklaste rätten.Jag minns alla våra utflykter, ofta till någon skogsbacke, sjö eller naturreservat då vi ofta lagade mat på stormkök. När jag 1996 flyttade till Neapel i södra Italien växte mitt matintresse ännu mer. Hur kan det inte göra det i ett land där maten och måltiderna nästan är heliga? Åh, vad mycket gott jag åt. Och vad jag gick upp i vikt :-) Det jag lärde mig att älska allra mest med Italien förutom all den fantastiska mat som finns där var deras kärlek och gemenskap i köket, att laga mat tillsammans och att njuta av måltiden tillsammans i lugn och ro. Och deras kärlek till de naturliga råvarorna. Detta är något som jag tog med mig hem. På mina resor runt om i världen så har jag provat på mycket god mat men jag måste säga att min kärlek till det italienska käket är allra störst. Jag äter allt och gillar det mesta utom en enda sak och det är blodpudding. Annars gillar jag att testa nya smaker men favoriten är nog ändå fisk och skaldjur. Jag måste erkänna att jag har varit en riktig katastrof i köket under många och långa år. Många katastrofala incidenter i köket har inträffat, några gånger har jag varit nära att halvt bränna ner både kök och mig själv. Jag måste tacka Andreas för att han lärde mig kokkonstens grunder, många goda måltider har vi lagat tillsammans. Ju säkrare jag har blivit desto lättare har det varit att utmana sig själv och testa nya saker. Jag glömmer aldrig första gången jag lyckades laga mammas kalops så att den smakade precis som hennes. Det var en underbar känsla.









Bilder: pinterest

3 kommentarer:

  1. Mmmm..vilka bilder. Blir så hungrig av dem.
    ÅÅÅ jag kan ana vad det måste ha inspirerat då du bodde i Neapel. Snacka om matland, och matkultur. Underbart!!
    Ja, övning ger verkligen färdighet i köket. Lovely!!
    Ha en fin helg.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Italien har verkligen en enastående matkultur. Ja, här har det behövts övas väldigt mycket :-)

      Kram Linda

      Radera
  2. AHHH mm vilka härliga köks mat foton du rädda min kväll haha :) Hoppas annars att ni haft en mysig helg mer mer sol än här.

    Ny post..8 påskpynt som räddar påskstressen:)

    Jag önskar dig en härlig ny vårvecka.

    LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor :)

    SvaraRadera